SzalonjainkHűségprogramÁrainkWebshopKarrierRólunkFranchiseSzolgáltatásokWomen's ClubX

Ezért zúdítson hideg vizet hajmosás után a fejbőrére: meglepő változást érhet el

Gyakori probléma a férfiak és a nők körében a hajhullás. Néhány egyszerű, de fontos tudnivaló betartásával a jelenség féken tartható.

A tavasz a megújulás időszaka, ami a testre és a lélekre is igaz. Ezért - és a téli vitaminhiány miatt is - lehet az, hogy sokan azt veszik észre a tavaszi hónapokban, hogy intenzívebben hullik a hajuk. A kóros hajhullás egyébként minden tízedik nőt érint.

A LEGFONTOSABB A MEGFELELŐ MOSÁS Horváth Rebeka Bianka, a Kleopátra Szépségszalonok menedzsere az otthoni hajápolás fontosságáról, illetve a hajhullás lehetséges okairól és kezelési formáiról beszélt a Borsnak.

A HAJÁPOLÁS LEGFONTOSABB ELEMEI KÖZÉ TARTOZIK A MEGFELELŐ MOSÁS. A LEGJOBB, HA KÉTSZER MOSSUK ÁT SAMPONNAL, MAJD ALAPOS ÖBLÍTÉS UTÁN TESSZÜK A HAJVÉGEKRE A BALZSAMOT.

A szakértő szerint az első hajmosás afféle előmosás, amit a sampon eloszlatása után csak finoman véggezzen. Az alaposabb mosás, a második samponos hajmosás, amivel már nem sértjük annyira a fejbőrt és a hajhagymákat, így sokkal tisztább és frissebb hajat érhetünk el.

MOSÁS UTÁN KÖTELEZŐ A BALZSAMOZÁS – Miután a sampont teljesen kiöblítettük, a 3 perces alapos balzsamozást követő öblítés végén hideg vízzel indíthatjuk be a véráramlást, és erősítjük a hajhagymákat. Ezzel érjük el fényesebb hatást is – magyarázta a szakértő. LÉTEZIK TERMÉSZETES HAJHULLÁS IS – A természetes hajhullás a napi 50-80 szál. Tavasszal és ősszel is hullhat, de ezek még nem feltétlen jelentenek kóros elváltozást vagy gyulladást a szervezetünkben.

A HAJHULLÁS KIVÁLTÓ OKAI LEHET A NYOMELEMEK HIÁNYA (VAS, SZELÉN, CINK), A STRESSZ, A NEM MEGFELELŐ TÁPLÁLKOZÁS, ILLETVE KÜLÖNBÖZŐ GYÓGYSZERES KEZELÉSEK.

OLVASD EL A TELJES CIKKET ITT