A Köredzés lényege, elmélete:
 
A köredzés egy intervallum edzés, amely kombinálja az izomerősítő kondi gyakorlatokat és az állóképességet fejlesztő aerob gyakorlatokat. 
Az izmok és a szív- és érrendszer együtt dolgozik.
Akár testsúlycsökkentés, akár állóképesség javítás, vagy a fittség megtartása a cél, a köredzés nagyszerű módszer mindegyik esetén. 
 
Női kondigépeink:
 
Combtávolító:Ülve a lábakat kényelmesen elhelyezzük a lábpárnákon. A lábak nyitásakor a csípő külső izmai, és farizmai dolgoznak. A gyakorlatvégzés akkor a legmegfelelőbb, ha a fenék végig az ülőpárnán marad, nem emelkedik fel.    
 
Farizomgép:Comb izmait és fenék formáló gyakorlatokra alkalmas. A lineáris kialakítás a teljes mozgástartományban maximális izomfejlesztést tesz lehetővé.
 
Kombináltgép:  mell és hátizom  gyakorlatok végezhetők például fekvenyomás valamint tarkórahúzás. Combhajlító gyakorlatokra is alkalmas.
 
Evezőgép:Az evezőmozgás kivitelezéséhez erőteljes húzó (felsőtest) és toló (lábizomzat) munkára van szükség. A mozgássorozat kiindulópontján hajlított térdekkel, az ülést előrecsúsztatva, derékból enyhén előredőlve, de egyenes gerinccel üljünk, az evezőgép fogantyúját tartsuk nyújtott karral. A mozgást a lábunkkal indítsuk el: térdünk nyújtásával toljuk hátra magunkat, majd a mozgás végpontján karjainkat behajlítva húzzuk magunkhoz a fogantyút, és derékból egyenesedjünk fel  A húzó fázis után következik a pihenő fázis: a csúszó-ülést és a fogantyút engedjük vissza a kiindulási helyzetbe.
 
Futópad:A futó mozgás a test izomzatát leginkább megmozgató sportforma.A futópad egy aerob fitnesz eszköz, amelyen futó vagy sétáló edzés gyakorolható. A futás sebességét a használója állítja be, menet közben is tudja módosítani. A futópad helyes használata igazából a helyes légzéstechnikán múlik. Figyeljünk oda, hogy hasból és ne mellkasból lélegezzünk, próbáljunk meg minél hosszabban és mélyebben lélegezni. Hosszútávfutásra de intervallumos futóedzésre is kiváló. Dőlésszöge állítható.
 
Teremkerékpár:  A fordulatszám illetve a pedálellenállás fokozásával növelhetjük a combra, lábszárra ható erőt. A megfelelő használat a helyes beállításon múlik, magasságunkhoz megfelelően állítsuk be nyerget és kapaszkodót.
 
Taposógép: Az alsó testfél megdolgoztatására alkalmas gép, a farizmokat, comb és lábszárizmokat terheljük vele. Végrehajtása alatt egyenes testtartással dolgozzunk és csak a kezünkkel támaszkodjunk a gép karfájára. Az edzés intenzitásán fokozhatunk a lépésszám-, és pedálellenállás fokozásával.
 
Vibrációs gép:A rezgőpad 3 irányban rezeg, így megmozgatja a szervezet összes izomrostját .Vibrációs fitneszgépekkel úgy formálhatja teste minden izomcsoportját, hogy gyakorlatilag meg sem kell mozdulnia. Mégis a jobb és célzottabb eredményekért ajánlatos felvenni különböző pozíciókat, így maximálisan ki tudja használni a vibromasszázsgépek előnyeit. Lazításra is kiváló.
 
Ellipszis tréner, sífutógép:   Az elliptikus tréner egy olyan fitneszgép, amely rendkívül hatékonyan át tudja mozgatni a teljes testet. Minden izmot megdolgoztat, köszönhetően annak, hogy nem csupán előrefelé lehet használni, hanem hátsó irányba való mozgást is lehetővé tesz. Izomerősítésre, valamint a test keringési rendszerének javítására is kifejezetten alkalmas, és persze nem utolsó sorban a zsírégető hatását is érdemes kiemelnünk, hiszen fogyókúra során az egyik legtökéletesebb mozgásformának számít az elliptikus tréneren történő edzés.
 
Twist gép:Twistelő mozgással derék csípő környéki izmokat lehet mozgatni. Térdben hajlított lábbal  stabil kéz tartással végezzük a gyakorlatot.