Manapság már nincsen olyan szülő aki ne hallott volna a babaúszásról. Érdeklődik környezetében, interneten, esetleg a doktor néninél, aztán dönt, hogy fel keresi-e az „uszodát” vagy sem.Sok szülő tartja fontosnak, csemetéje korai fejlesztését: baba torna, mondókás foglalkozás, ének tanulások, korai angol. Mit is kell tudni a babaúszásról? Kilenc hónap vízben töltött idő után, nem meglepő, hogy a manócska milyen nyugodtan lebeg a fürdő kádjában, élvezi, sőt nyugtatja a víz. Ha a köldökcsonkja leesett bátran lehet vele nagy kádban gyakorolni. Kis segítséggel az együttes fürdés: akár anya-baba, vagy apa-baba párosításban, hihetetlen élmény a csöppnek, és a résztvevő másik félnek is.

A csecsemő ösztönös, veleszületett reflexe gondoskodik arról, hogy a csöpp 6 – 7 hónapos koráig, ha víz alá merül - akár csak az arca, vagy esetleg az egész fejecskéje, akkor visszatartja a lélegzetét, és nem nyel vizet. Ezt hívjuk búvárreflexnek. Ha ezt minden fürdésnél gyakoroljuk, és ha még a víz mennyiségét is növeljük, akkor profi módon készíthetjük fel babánkat az uszodai foglalkozások legfontosabb elemére, a merülésre.
Ha a babánk 3 hónapos, érdeklődhetünk környezetünkben a lehetőségek felől. A Kleo szalon medencéje higiéniás szempontból tökéletes választás, ugyanis szinte csak a babák számára tartják fent a medencét. A víz hőmérséklete az ideális, 30 fok. A medencében speciális pelenka használata kötelező.
Mint minden testmozgás, a babaúszó foglalkozás is akkor eredményes, ha rendszeresen űzzük. A legideálisabb a heti két foglalkozás. Hetente egyszer is elegendő részt venni az órákon, de csak ismételni tudom magam- mivel tanult mozgásról van szó-, a rendszeresség, gyakorlás nagyon fontos.
A vízi foglalkozások során nemcsak a merülési készségük nő, de egyre többet és egyre hosszabban vannak a víz alatt. Az "edzettségük" is megváltozik, hiszen a mozgás az izmokon kívül megdolgoztatja a keringési rendszert is.Általános tapasztalat, hogy a babaúszók ellenálló képessége nagyobb a gyakori gyermekbetegségekkel szemben, és a bizonyos életkorokhoz kötött mozgásokat gyorsabban, stabilabban sajátítanak el. Tanulási képességük, nemcsak mozgás-, de értelmi fejlettségük is és szocializációs készségük is fejlődik a foglalkozások során.
Programunk sikere függ a szülő – gyermek viszonyától, és a foglalkozások rendszerességétől. 

Ne fárasszuk ki a gyermeket!
Észre lehet venni, mikor tesz jót neki a játék és a tanulás. Ha nyugtalan és szeszélyes, ha fáradt, éhes vagy egyszerűen megelégelte a játszást, ne erőltessük.
A leckék során rendkívül fontos a vidám, derűlátó és barátságos magatartás. Hogy a kisgyermek kedvet kapjon a tanulásra, jól kell, hogy érezze magát és kell, hogy bízzon képességében. Aki tanít (ez esetben a szülő), annak hinnie kell tanítása hatásosságában.

Olyan program ez, ami feloldja a napi monotóniát, felszabadultságot és felüdülést hoz a testnek és léleknek együttesen. Hosszabb távon a rendszeres testmozgás igénye, az úszásfüggő életmód érhető el a babaúszással. Persze mindezt akkor, ha a fokozatosság, türelem, derű és játék szövi át foglalkozásainkat.

A módszer kidolgozója Stoller Katalin

Oktató: Márton Debóra, tel: 20/3533288 e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Csatlakozz a Facebook zárt csoportunkhoz: Babaúszás GYÖNGYÖS SBA https://www.facebook.com/groups/406772943122539/

Honlap: http://www.babauszas.com/


Az árak magyar forintban (HUF) értendők és az ÁFÁ-t tartalmazzák!

Babaúszás (/alkalom)

2 000

6 alkalmas bérlet

10 000