kavitáció egy fizikai jelenség, melyet a szépségipar nemrég a saját javára fordított.

Speciális, 40kHz körüli ultrahanghullámok a zsírsejteket olyan módon hozzák rezgésbe, hogy a zsírsejtek fala megreped.

A gyors rezgés, mozgásba hozza a zsírsejteket ezáltal vákuum buborékok, ún. kavitációs buborékok keletkeznek a másodperc ezred része alatt, ami ugyanilyen gyorsasággal meg is szűnik. 

A vákuum buborékok megrepesztik a sejtmembránt és kipréselődik belőle a zsír, a triglicerid, a glicerin és a zsírsavak. Ezek bekerülnek a nyirokkeringésbe, véráramba, majd a természetes kiválasztódás útján elhagyják a szervezetet (vizelet és széklet formájában). A kavitációs fogyasztás a helyi zsírfelhalmozódást tünteti el, ami leginkább hason, csípőn, combon, alkaron fordul elő.Egy teljesen új technológia a kozmetikai iparágban.Az eredmény rendkívül látványos és tartós. Alkalmazásával fájdalom és megerőltetés nélkül formálhatjuk alakunkat.Több esetben a zsírleszívást is helyettesítheti.Bármikor végezhető, évszaktól függetlenül.Nem befolyásolja a mindenapi életciklusát, hiszen a kezelés után azonnal folytathatja munkáját, mivel a kezelésnek nincs semmilyen utóhatása..

Kavitációs zsírbontás előnyei:

 - Nem szükséges helyi érzéstelenítő és előzetes előkészítés.

- Nincs gyógyulási idő, a páciensek a kezelések után azonnal visszatérhetnek mindennapi életükhöz.

- Összesen 5-12 alkalom szükséges a látványos zsírbontáshoz..

Biztonságos és fájdalommentes a kavitáció.

A készülék által kibocsájtott kavitációs hullámok csak a zsírsejtekre hatnak, méretükből és összetételükből adódóan, mivel a zsírsejtek rugalmatlanok és könnyen szétesnek. A véredényeknek és a közeli nyirokereknek más az összetételük és a  rugalmasságuk, ezért ezekre bizonyítottan semmilyen hatást nem gyakorolnak a készülék által kibocsátott kavitációs ultrahanghullámok.